Армянский лаваш — как культурное наследие Итальянский журнал Informacibo опублик…

💁🏼‍♀️Армянский лаваш — как культурное наследие
Итальянский журнал Informacibo опубликовал статью об армянском лаваше.
«Ни одна поездка в Армению не обходится без знакомства с её прекрасной кухней, и особенно с лавашом — тем самым древним хлебом, без которого не обходится ни одна трапеза.
А в 2014 году лаваш был объявлен ЮНЕСКО нематериальным культурным наследием человечества…
Тонкий, ароматный, выпеченный в тандыре…мммм…. Этот хлеб можно найти в каждом ресторане, каждой пекарне и в каждом рынке Армении», — отмечает автор статьи.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

🔁💬Հայկական լավաշն ու աշխարհը😋Իտալական Informacibo պարբերականը հոդված է հրապարակել հայկական լավաշի մասին։
«Չկա ուղևորություն դեպի Հայաստան, որը չուղեկցվի իր հիանալի խոհանոցի և հատկապես լավաշի հետ հանդիպմամբ, այն նույն հինավուրց հացով, որն ուղեկցում է յուրաքանչյուր ճաշ։ Իսկ 2014 թվականին լավաշը ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի կողմից հռչակվել է մարդկության ոչ նյութական մշակութային ժառանգություն…
Բարակ, բուրավետ, թոնիրում թխված և տարբեր միջուկների պատրաստ այս հացը Հայաստանում կարելի է գտնել յուրաքանչյուր ռեստորանում, յուրաքանչյուր հացատանը և յուրաքանչյուր շուկայում», — նշում է հոդվածագիրը։

Բամբասանքն ինքն իրեն չի պատմի. Բաժանորդագրվե՛ք 🤫 Сплетни сами себя не расскажут — подписывайся!

Comments

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Պարտադիր դաշտերը նշված են *-ով