Издание The World of Fine Wine посвятило материал Армении и её богатым винодельческим традициям.
Британская журналистка Анастасия Эдвардс не ограничилась обычной поездкой: она провела длительное исследование истории и культуры страны, встретилась с виноделами и попыталась понять их философию.
В статье особое внимание уделено винодельням Gevorkian Winery, Old Bridge, Kataro, Stork, Alluria, Zorah Winery, Yacoubian-Hobbs и другим. Среди напитков автор выделила Keush Extremis Rosé, Keush Ultra Blanc de Noir, Yeraz 2019, Kataro 2021, вина Stork Areni Montepulciano и Stork Kangoun.
Журналистку также впечатлили культурно-исторические достопримечательности: пещера Арени-1, Нораванк, рынок «Вернисаж», Исторический музей Армении, ресторан «Лаваш» и винный бар «InVino».
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🔁💬Մեր տունը, հայրենիքը❤️«The World of Fine Wine» հրատարակությունը նյութ է նվիրել Հայաստանին և նրա հարուստ գինեգործական ավանդույթին։
Բրիտանացի լրագրող Անաստասիա Էդվարդսը չի սահմանափակվել սովորական ճամփորդությամբ. նա երկարատև ուսումնասիրություն է անցկացրել երկրի պատմության և մշակույթի վերաբերյալ, հանդիպել գինեգործների հետ և փորձել հասկանալ նրանց փիլիսոփայությունը։
Հոդվածում հատուկ ուշադրություն է դարձվել «Gevorkian Winery», «Old Bridge», «Kataro», «Stork», «Alluria», «Zorah Winery», «Yacoubian‑Hobbs» և այլ գինեգործարաններին։ Ըմպելիքների շարքում հեղինակն առանձնացրել է Keush Extremis Rosé, Keush Ultra Blanc de Noir, Yeraz 2019, Kataro 2021, Stork Areni Montepulciano և Stork Kangoun գինիները:
Լրագրողին նաև տպավորել են մշակութային և պատմական վայրերը՝ Արենի-1 քարանձավը, Նորավանքը, «Վերնիսաժ» շուկան, Հայաստանի պատմության թանգարանը, «Լավաշ» ռեստորանը և «InVino» գինու բարը:
Բամբասանքն ինքն իրեն չի պատմի. Բաժանորդագրվե՛ք
Թողնել պատասխան